Gummy Smile Botoksu Nedir?
Diş eti tedavisinde gülüş estetiği için yapılan işlem, gülerken gözüken diş etinin daha az gözükmesini sağlayan bir yöntemdir. Bazen gülerken üst dudak gereğinden fazla yukarı kalkar ve diş eti belirgin olarak ortaya çıkar. Bu güzel gülüşü etkileyen bir durumdur.
Gülmeyi etkileyen kaslar kimi zaman fazla çalışır. Bu kasların çalışmasını botoks yöntemi azaltarak 4-6 ay gibi bir süreçte daha güzel gülmenizi sağlar. Enjeksiyon ile belirli noktalara yapılan botoks işlemi genellikle ağrısız bir işlemdir. Yüz kaslarını etkileyen bir durum olmamakla birlikte, günlük yaşamı etkileyen olumsuzluklar ile karşılaşılmaz.
Tıp doktorları ve diş hekimleri tarafından yapılan bir işlemdir.
Diş Eti Gülüşü (Gummy Smile) Nasıl Bir Sorun Teşkil Eder?
Gülme, bu hayat içerisinde yapılması en doğal ve en güzel olaydır. İnsanın mutlu olmasından ve bunu gülerek göstermesinden daha güzel bir şey yoktur. Gummy smile yani Türkçe tanımı ile diş eti gülüşü sorunu yaşayan insanlar bunu sorun haline getirebiliyor. Gummy smile konuşurken ya da gülerken üst diş etlerinin görünmesi gerektiğinden daha fazla görünmesine verilen isimdir. Selfie ya da normal çekilen fotoğraflarda diş etlerinin çok fazla görünmesi bazı insanları son derece rahatsız eder iken bazı insanlara normal gelebilir ya da bu durum onlara rahatsızlık bile vermeyebilir.
Diş eti gülüşü (Gummy Smile) nasıl bir sorun teşkil eder? sorusuna dişlerin ve ağzın normal olduğu yapısından daha büyükmüş gibi görünmesine sebep olabileceği şeklinde cevap verilebilir.
Gülmek, insanoğlunun vereceği en önemli tepkilerden biridir; ancak diş eti gülüşünün olması durumunda gülüş estetiği de etkilenir ve gülüşün etkilenmesi de önemli bir sosyal soruna yol açar. Özellik ile göz önünde olan ya da kendi ile çok uğraşan insanlar böylesi bir problem ile karşı karşıya kalmak istemiyor.
Botoks İle Diş Eti Gülüşü Tedavisi Nasıl Yapılır?
Yüz ifadelerin belki de en önemlisi ve güzeli gülmek olur. Gülme, yüz kaslarının kullanılması ile meydana gelir. Gülmek, bir anlamda da insanın kendisine güvenmesinin ilk anahtarı olur. Gülmenin toplumda insanlar arası bir kabul edişte de rolü vardır; ancak estetik olmayan bir gülüş kabul edişten ziyade insanların zihninde itici bir görsel olarak yer edebilir. Diş eti gülümseme tedavileri de bu durumlarda ortaya çıkar.
Botoks ile diş eti gülüşü tedavisi nasıl yapılır, sorusu en çok bu durumlarda soruluyor. Gülüşü sağlayan kasların fazla kasılmasından dolayı meydana gelen durum tam tersi olarak kasların kasılmasını azaltarak tedavi ediliyor ve tedavide botoks işlemi yapılıyor. Uygulama diş eti gülüşünün durumuna göre 2 ile 5 noktaya enjeksiyon ile sonuçlanıyor.
Botoks İle Diş Eti Gülüş Tedavisi Ağrılı Bir İşlem Midir?
Botoks ile diş eti gülüş tedavisi ağrılı bir işlem midir, sorusu bu işlemi yapmayı düşünen kişiler tarafından soruluyor. Ağrı duyusu kişiden kişiye değişir ve herkesin ağrı eşiği değişken olur; fakat bu duruma rağmen botoks tedavilerinin hepsinde olduğu gibi bu tedavinin de iğne yardımı ile yapıldığı en önemli noktasını oluşturur.
Botoks iğneleri de oldukça ince yapıda iğnelerdir. Genellikle 32G uçlu iğnelerin kullanıldığı bu işlemde, botoks tedavisinin gerektirdiği bölgelere işlem öncesi lokal anestezi içeren kremler sürülür ve bölgelerim uyuşması sağlanır.
Krem sürülmesi haricinde gerekir ise buz uygulaması da yapılır böylelikle hissedilecek ağrının seviyesi minimumda tutulmaya çalışılır; ancak genel anestezi yapılarak kişinin tamamen uyutulması söz konusu değildir.
Botoks İle Diş Eti Gülüşü Tedavisinin Yüzümün Diğer Kaslarına Bir Etkisi Var Mı?
Botoks ile diş eti gülüşü tedavisinin, uzun vade içerisinde yüzdeki diğer kaslara etkisi yoktur. Ancak uygulamadan sonraki ilk zamanda etkisi vardır. Tedavi yapılırken diş etinin uyuşturulması sağlanır. Daha sonra tedavi gerçekleştirilir ve bu durum sonucunda geçici olarak yüz kasları kasılır.
Bu durumdan farklı olarak tedavi sonrası ağız yapısı farklı bir şekil kazanır. Sonuç olarak da yüz kaslarının duruma uyum sağlayana kadar kasılması ve şekil alma süreci gerçekleşir. Bu etkilerin dışında özel olarak farklı bir etkisi yoktur. Kaslarda herhangi bir sorun veya kalıcı olacak hasarlara da yol açmaz.
Botoks İle Diş Eti Gülüşü Yaptırmak Konuşma/Çiğneme Bozukluğu Yapar Mı?
Botoks ile diş eti gülüşü yaptırmak konuşma ve / veya çiğneme bozukluğu yapar mı, sorusuna verilecek cevap hayır olur. Her tedavi uzman eller de işi bilen kişiler tarafın yapılır ise hiçbir sorun çıkmıyor bu bağlamda yapılacak tedavi kişinin yüz kaslarını etkilemeyeceği için bu kasların fonksiyonu işlem öncesinde nasıl ise aynı o şekilde devam eder.
Her Diş Eti Gülüşü Sorunu Yaşayan Hastaya Botoks Uygulanır Mı?
Bilinmesi gerekir ki, her diş eti gülüş sorunu yaşayan hastaya botoks tedavi yöntemi uygulanmaz. Bu yöntemin uygulanıyor olması için hastaların; dişlerinin önde olması, diş etinin sönük bir şekilde ve geride olması gerekir.
Ancak bu durumda botoks tedavi yöntemi uygulanabilir. Bunun yanı sıra dişlerin önde olması durumunda, bu sorunun nedeni diş etinden kaynaklanmalıdır. Eğer oturmayan damak yapısı veya çenede bulunan sorunlar nedeniyle olursa botoks tedavisi uygulanmaz.
Burada damak düzeltici malzemeler kullanılarak sorunun kendisi çözülmüş olur. Kısaca, her diş eti gülüşü sorunu yaşayan hastaya botoks tedavisi uygulanmaz. Diş hekimlerinin gerekli gördüğü hastalara uygulanır.